Barn och böcker

https://www.youtube.com/watch?v=4KNWvoNye9s&feature=youtu.be

Barn och böcker är en årlig aktivitet som syftar till att stimulera barns läslust och språkutveckling. Den ska också locka barn att läsa barnboksförfattare från andra delar av världen än den västerländska.

Barn och böcker består av tre delar: tävlingen "En bok i världsklass", Bok After Work för pedagoger och aktivitetsdagar på Skansen.

Barn och böcker är ett samarbete mellan Stockholms stads utbildningsförvaltning, Stockholms stadsbibliotek, Stiftelsen Skansen och Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA).

En bok i världsklass

Ett inslag är tävlingen "En bok i världsklass" där elever i Stockholms grundskolor, från förskoleklass till årskurs 6 kan delta. Pristagarna belönas på Barn och böckers programdagar på Skansen den 24 maj 2016.

Bok-afterwork

Under läsåret erbjuds pedagoger att gå på inspirationsseminarier, så kallade Bok Efter Work. Information om detta skickas ut till skolorna och annonseras i kalendariet på Pedagog Stockholm.

Barn och böcker på Skansen

Under några dagar kan elever och pedagoger på Stockholms skolor delta i olika aktiviteter på Skansen helt gratis. De kan bland annat lyssna på engagerande berättelser, gå spännande vandringar, skapa sagor och delta i lekar från förr. I samband med aktivitetsdagarna delas även priserna i tävlingen "En bok i världsklass" ut.

Programdagarna på Skansen för Barn och böcker är den 24-25 maj 2016.

den 24 maj 2016

Tävlingen En bok i världsklass

Läs mer om tävlingen som lockar dina elever att läsa annan litteratur  än den västerländska och hur du kan arbeta ämnesövergripande.

Fritidspedagogen Marviel Pizzarro coachar Sofia Radojcic.

Barn och böcker på Skansen

Anna-Karin Fogel har deltagit med elever i tävlingen sedan starten 2009. När hennes klass 1a på Bagarmossens skola läste bilderboken ”Ashraf från Afrika”, kom det kreativa arbetet igång.

Barn och böcker

Tidigare års tävlingar och teman

Läs om tidigare års teman och hur lärare och elever har arbetat med dem.

Ett bidrag från tävlingen En bok i världsklass 2014 på temat Nya världar.

Följ bloggen En bok i världsklass

Bloggen håller dig uppdaterad med information och inspiration om den pågående tävlingen. Du kan också själv bidra med inlägg genom att visa vad din klass jobbar med. 

Svenska

Senast uppdaterad 30 september 2015